”Hei, olisko meillä tänään vähän seksiä. On niin pitkä aika viime kerrasta.”

💭Siis eikä, miten tuo taas miettii vaan seksiä. Onko tuo edes normaalia, siis olla koko ajan haluamassa? Eikö se ymmärrä, miten väsynyt olen? Olis ollut kiva olla näin lähekkäin ja jutella hetki mutta ei tästä tule mitään. Parempi alkaa nukkumaan, muuten menee taas yöunet.

💬”Hei sori, mä en jaksais tänään, eikö voitais vaan alkaa nukkumaan?”

💭Ei oo totta, hän käänsi taas mulle selän. Miten se voikaan näyttää noin suurelta ja mahdottomalta ylittää. Siihen ei uskalla edes koskea, etäisyys tuntuu valtavalta. Eikö hän halua mua enää?  Viime kerrasta on taas niin pitkä aika. Eikö mun haluilla ole mitään merkitystä? Oon niin yksin, en jaksa tätä enää.

On aivan tavallista että halut ja tarpeet eivät aina kohtaa ja että suhteessa toinen haluaa seksiä useammin tai harvemmin. Tämä on yksi yleisimmistä syistä, kun parit hakeutuvat seksuaaliterapiaan.  Seksuaaliset tarpeemme ovat yksilöllisiä, niin kuin muutkin tarpeemme. Erilaiset tekijät kuten stressi, väsymys, suhteen haasteet, terveyshuolet, kehonkuva, ilot ja surut vaikuttavat fiiliksiimme, haluihimme ja tarpeisiimme.

Joskus arki on kiireisempää ja vie enemmän energiaa, eikä asiaa tule välttämättä edes pohtineeksi tai saattaa ajatella että kyllähän tämä tästä, kunhan loma tulee tai kyllähän tämä tästä, kunhan lapset kasvavat.

Usein näin onkin eikä aaltoilevista haluista kannata kantaa turhaa huolta. Kiireen keskellä voi ottaa aikaa itselleen ja nauttia sooloseksistä tai vaikka kiireettömästä kahvihetkestä.

Kiireetön pysähdys arjessa kumppanin kanssa voi myös olla se mitä juuri nyt kaipaatte.

Jos kuitenkin kokee että kumppania on vaikea lähestyä, etäisyys on kasvanut ja on huoli suhteen hyvinvoinnista on tärkeää ottaa asia puheeksi.

Ai miten?

Voisiko hänelle sanoa vaikka näin:

”Hei kulta, yksi asia vaivaa minua ja siihen on tosi vaikea löytää oikeita sanoja. Uskon että minua helpottaisi, kun tietäisin että voin kertoa siitä niin ettet loukkaannu. ”

Jos puhuminen on vaikeaa niin voisiko kumppania lähestyä ensin vaikka viestillä?

On myös hyvä muistaa että joskus voi olla helpotus tulla puhumaan huolistaan yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.

Terapiassa molempien kokemukset ovat aitoja, tärkeitä ja arvokkaita. On yhtälailla kivuliasta tulla jatkuvasti torjutuksi kuin puolustaa omia rajojaan ja torjua rakasta ihmistä.